torsdag 28 november 2013

Så arg.

Välkommen tillbaka du käre skribent! Vad har du gjort under alla dessa dagar?
Jag har iakttagit samhällets alla hörn och byggt upp ett oändligt missnöje till våra politiker och på uppbyggnaden av våran värld.
Som ni alla vet så jobbar jag på hemtjänsten numera, och när jag jobbar och sliter så får man se ett och annat och allt är inte bra, allt är inte ens okej, det är förjävla dåligt uppbyggt. Jag ska förklara varför för er..

Jo, det är såhär.. Även om skatterna sänks så betalar vi likt förbannat lika mycket för uppbyggnaden och hållbarheten för vårt trista, deprimerande samhälle. Politikerna ser till så att dom får in pengar ändå, oavsett om det är via skattemedel eller annat. Men vad är då meningen med att sänka skatterna, lägga besparingar i vartenda jävla företag, sparka människor, blunda för hur personalen mår och hur dom jobbar, öka kraven samt höja avgifterna på diverse väl behövliga medel, så som skola, vård.. ja omsorg. Det är väl ändå omsorgen som håller samhället friskt och välmående?

Varför har handel ett starkare kollektivavtal än vården? Svaret är PENGAR! Får folk mer pengar i fickan så handlar man mer, logiskt. Tydligen så är folks konsumtion mycket större och viktigare än den allmänna hälsan. Och när ska bankerna kräva tillbaka sina pengar från alla Svenssons som valt att distansera sig själva från den "invandrartäta" förorten? Inte bara det, i och med att skatterna sänks, så tjänar hyresvärdarna på att göra om sina lägenheter till bostadsrätter, vilket i sin tur leder till att allt fler svenskar hamnar i skulder.
Hur fan kan inte våra ledande politiker se problematiken i vårat samhälle, eller ja.. I hela världen?
Det kommer jämt upp artiklar med statistik om folk som går in i väggen och folk som blir tokiga i sin vardag för att det är inte hållbart! Vad fan är det vi sparar pengar till? Jo, STATEN! Det låter så jävla vackert, "Nu ska vi införa ett femte jobbskatteavdrag så att alla som arbetar får mer pengar i fickan.." Yaaay! Det sjuka är att folk ser inte att detta femte jobbskatteavdrag skulle föra alla arbetslösa, samt låginkomsttagare i en riskzon, som i sin tur skulle överfyllas och till slut ta död på varenda jävel.

Dom som lever gott på att vi som jobbar i t.ex. omsorgen är de som redan har pengar. Dom som redan sitter på en fet plånbok, dom tjänar på att jag och mina kollegor sliter ut våra kroppar och går in i väggen. Dom lever på att vi sedan läggs åt sidan och stöts ut ur samhället, för att arbetskraft är utbytbar. Det finns alltid desperata människor som behöver ett arbete att gå till. Det behövs alltid.

Kapitalisternas tid är förbi, för jag orkar inte längre. Det är inte hållbart någonstans.
Jag jobbar med att ta hand om äldre människor, som växte upp och levde under den socialdemokratiska uppbyggnaden, dom var unga och friska när solidaritet satt stadigt på tapeten. Det är dom vi pissar på nu, dom som byggde vårat jävla land. Fy fan. SKÄMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar