torsdag 14 november 2013

Sjuk värld.

Vi lever i en sjuk värld. En värld full av giriga människor som aldrig kan fylla upp sitt vidriga begär av att äga mer. Maktbalansen är så skev att man blir snurrig av den. Makten bör ligga hos alla människor, jämt fördelat. Istället så ligger den på ett fåtal personer som praktiskt taget håller världen i sina händer. Det är så sinnesrubbat, och det värsta utav allt är att alla "normala" människor klampar omkring och ser till så att dessa översittare bara får mer och mer. Dom gör oss sjuka, översittarna tjänar flera miljoner på att göra oss sjuka. Det är så jävla fel. Vi går på deras trick varje gång. Vi är arbetarna i myrstacken. Vad är det egentligen vi menar när vi påstår att vi lever? Är det att vi arbetar 300 dagar om året, så att vi kan överleva?
Självklart finns det många som gillar sina jobb och allt därtill, det jag menar är att vi är så jävla simpla.
I översittarnas ögon så är vi egentligen bara kunder, som bara väntar på att bli lurade.

Vi snackar om att sänka skatterna och förminska regeringens makt i samhället.. Vad fan är det bra för egentligen? Så att du kan bli lurad på mer pengar? Jag blir äcklad.
Enligt en rätt så stor skara i vårat lilla land så finns det inga jobb i Sverige, men enligt mig så finns det jobb. Skillnaden är att idag sätts högre krav, idag måste man vara högutbildad för att kunna få ett bra jobb med en bra lön så att man kan klara sig. Har man låg utbildning så kan man också få jobb, men då får man inte lika hög lön och kanske behöver ta ett till jobb. Och det mina vänner, är den onda cirkeln, oavsett hur man än väljer att göra så kommer man till slut att hamna i diket där alla panka människor hamnar. Pluggar du längre så blir det ju automatiskt så att du måste jobba längre, för att kunna få en någorlunda bra pension. Har du två eller tre jobb så måste du jobba, jobba och jobba.
En annan sak är också, alla banker. Hur många människor i Sverige, (synnerhet storstäderna) har stora lån till en bostad t.ex? Är det inte lite konstigt att bankerna går med på att det räcker med att man bara betalar räntan? Är det en tidsfråga innan bankerna börjar kräva av folk att dom ska amortera också? Kommer det bli som i USA år 2008? När bankerna försatte sig själva i konkurs och gjorde flera miljoner amerikanare fattiga, medans bankcheferna satt på flera miljoner i fallskärmar?

Vart är vi på väg Sverige? Är vi på väg att födas som USA's lillebror? Ser vi upp till ett land där över 46 miljoner av 314 miljoner lever under fattighetsgränsen? Och där 16.1 miljoner av de fattiga är barn? Ser vi upp till ett land där korruption, maktmissbruk och rikast överlever är de enda rätta sättet att leva? Vill vi ha individualism eller vill vi ha ett folkhem? Vill du ha likvärdiga rättigheter att få tillgång till läkarvård som din granne som har en högt uppsatt position i samhället? Vill du att dom som redan har pengar ska få mer pengar i takt med att dom som inte har pengar får mindre pengar?
Om du som läser det här ser upp till stormakten USA så har du min tillåtelse att emigrera dit. För i mitt Sverige, så håller vi varandra om ryggen.

Over and out. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar