måndag 6 januari 2014

Döende värld.

Vi alla har sett dessa fruktansvärda reklamerna på TV, dem där som visar barn som svälter ihjäl, eller krigsoffer.. Men den som verkligen fick mig att tappa hoppet på mänskligheten är den där reklamfilmen som WSPA visat nu under några månader, i reklamen så visas djur som lider under människans händer. Djur som totalt saknar värde. Det fick mig att tänka. Tänka på alla reklamfilmer om levande ting som lider, och det slog mig, vi står stilla. Vi trampar och trampar och tror att vi rör oss framåt, men vi står kvar fast på samma plats.
För så länge djuren saknar värde i våra ögon så kommer krig, svält, fattigdom, utsatthet, ensamhet, mobbning, brott, ja allt, att finnas kvar.
Kan vi inte ens bevara enkla liv som egentligen bara kräver lite omtänksamhet och kärlek, hur ska vi då kunna bevara våra liv? Hur lever man bäst på en planet som gynnar individen?

Det är så simpelt, vi alla glider omkring och tänker på djurens rätt i samhället, men vi går fortfarande på zoo, vi köper fortfarande täcken och jackor med dun, vi tycker fortfarande att elfenben är vackert och vi bara älskar att gå och titta på cirkus. Dessutom så kan vi inte bärga oss med att dränka världen i vatten från glaciärerna och ta bort all is som finns, eller skövla regnskogarna för att vi bara måste få vår stek på bordet varje söndag.

Vanor kommer och går. Så tänk innan ni agerar. Välj rätt och gör som jag, ge pengarna till rätt början.

http://www.wspa.se/din-hjalp/ge_ett_bidrag/autogiro-och-plusgiro.aspx

Reklamfilmen ligger nedan här för er som inte sett den.


...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar